Dodelijk steekincident Leeuwarden: wie heeft informatie of beelden?

donderdag 19 oktober 2017

Leeuwarden - Op dinsdagavond 10 oktober 2017 aan de Jacobijnerkerkhof in Leeuwarden kwam een 35-jarige man om het leven na een steekincident. De politie is op zoek naar mensen die beschikken over meer informatie of beeldmateriaal dat kan helpen in het onderzoek. Het onderzoek naar de exacte toedracht van het misdrijf is nog volop gaande.

Passantenonderzoek

Rechercheurs hebben op dinsdagavond 17 oktober een passantenonderzoek gehouden in de omgeving van het Jacobijnerkerkhof in Leeuwarden. De politie probeert op deze manier in contact te komen met mensen die vorige week ook in dit gebied aanwezig waren. Mogelijk hebben zij informatie wat kan helpen in het onderzoek. Dit heeft ons enkele tips opgeleverd.

Politieoproep

Zo willen wij graag in contact komen met drie vrouwen die op dinsdag 10 oktober jl. tussen 22.00 en 23.00 uur, rond het tijdstip van het dodelijke steekincident, op de trap hebben gezeten bij het natuurmuseum aan de Schoenmakersperk. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Verder heeft het onderzoeksteam belang bij beeldmateriaal. Zijn er mensen die vorige week filmpjes of foto’s hebben (gemaakt) die van belang kunnen zijn bij dit onderzoek? Heb je beelden van bijvoorbeeld de locatie Jacobijnerkerkhof of van personen aldaar, deel deze beelden dan met ons via het uploadformulier op de website van de politie.

Over het incident

Voorbijgangers vonden de zwaar gewonde man diezelfde dinsdagavond, 10 oktober. Zij alarmeerden de hulpdiensten maar ondanks de inzet van de hulpverleners overleed de man aan zijn verwondingen. Op woensdagavond 11 oktober is een 38-jarige man in zijn woning in Leeuwarden aangehouden. De 38-jarige zit in voorlopige hechtenis.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hilaard | 112 alarmeringen Hilaard | Goedkoop Tanken in Hilaard | Supermarkten in Hilaard | Weerbericht Hilaard