Politie onderzoekt gewapende overval snackbar

maandag 12 juni 2017

Leeuwarden - Op zondagavond 11 juni rond 19.05 uur werd een snackbar aan de Marowijnestraat overvallen door een gewapende man. De man liep de cafetaria binnen en bedreigde de medewerkster met een vuurwapen en greep haar bij de keel. Hij maakte een onbekend geldbedrag buit. Hij is vermoedelijk te voet gevlucht in onbekende richting.

Het slachtoffer kon een summier signalement geven van de verdachte. De man met een getinte huidskleur is ongeveer 1.70  - 1.76 groot en rond de 20 a 25 jaar oud. Hij heeft een smal postuur. Volgens het slachtoffer sprak de verdachte gebrekkig Nederlands en goed Engels. Hij droeg een donkergekleurde lange broek en een donkere opvallend wijde gewatteerde jas. De jas leek twee a drie maten te groot. Hij had een capuchon op.Zijn gezicht was bedekt met een donkere doek. Hij droeg zwarte handschoenen. 

Diverse agenten werden door de meldkamer direct na de melding naar de plaats van de overval gestuurd en gestationeerd op de omliggende vluchtwegen. Ondanks de zoekactie naar de verdachte in het gebied rondom de cafetaria is hij nog niet aangehouden. Er werd een buurtonderzoek gestart en de Forensische Opsporing is ter plaatse geweest en heeft onderzoek gedaan naar eventuele sporen.

 

De politie onderzoekt de overval en is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak en heeft u nog niet met de politie gesproken, bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers. Daarom geven wij de hoogste prioriteit aan de bestrijding ervan. Wij doen dat door inzet op aanhouding van de daders en de technische afhandeling van de zaak. Ook bij onze partners heeft de aanpak van overvallen prioriteit. Meer informatie over overvallen en tips hoe de kans op een overval verkleind kan worden staan hier. 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hilaard | 112 alarmeringen Hilaard | Goedkoop Tanken in Hilaard | Supermarkten in Hilaard | Weerbericht Hilaard